Hrvat ga spašava?
56

Najgori tim Britanije doveo legendu za trenera, odmah je pozvao Niku Kranjčara u pomoć

D. P.
Redknapp je preuzeo velški tim (Foto: Cwm Albion)
Redknapp je preuzeo velški tim (Foto: Cwm Albion)
Legendarni engleski nogometni menadžer Harry Redknapp (76) šokirao je nogometni svijet vrativši se iz mirovine kako bi preuzeo zvanično najgori tim u Velikoj Britaniji.

Redknapp se vratio nogometnom poslu kako bi pokušao oporaviti zvanično najgori tim u Velikoj Britaniji. U pitanju je velški niželigaš Cwm Albion.

Prošlo je šest godina otkako se Redknapp povukao u penziju, a posljednji klub kojeg je vodio bio je Birmingham City.

Cwm Albion je prošle godine ispao u šesti rang velškog nogometa (Swansea seniorska liga), a u cijeloj sezoni odigrao je 22 utakmice i sve ih izgubio. S gol razlikom minus 191 proglašen je zvanično najgorim timom Velike Britanije u izboru Specsavers' Besta.

No, ono što je najzanimljivije, jeste da Redknapp želi na klupu dovesti i svog nekada velikog prijatelja i čovjeka kojeg je vodio svukud sa sobom, proslavljenog Hrvata Niku Kranjčara.

"Tačno je da je ovo jedan od najvećih izazova u mojoj karijeri. Kada pogledate njihove neslavne rekorde, jasno je da neće biti lako. Ali bio sam u klubu, odradili smo treninge i stvarno sam uživao, ovo su dobri momci", rekao je Redknapp za Daily Star i dodao:

"Nadam se da ćemo, ukoliko uspijem pronaći Niku Kranjčara, spasiti klub i 'iskopati' ga iz ove situacije", dodao je slavni trener.

Nekadašnji trener Tottenhama, West Hama, Portsmoutha i brojnih drugih engleskih prvoligaša možda je već uspio utjecati na rezultate jer je ekipa upisala pobjedu nakon tri godine (4:3 protiv Tennant Coltsa).