Nogomet
0

Najgori scenarij za fudbalere: Golman Stokea i Engleske Butland zbog povrede propušta Euro

Klix.ba
Jack Butland (Foto: EPA)
Jack Butland (Foto: EPA)
Nakon prelaska Asmira Begovića iz Stoke Ciytja u Chelsea, mjesto na golu kluba sa Britannije zauzeo je 23-godišnji Jack Butland i već na početku sezone pokazao svoje kvalitete. Ipak, sezona koja je trebala biti sjajna, na kraju će biti bolna za Butlanda pošto se povrijedio u pobjedi Engleske nad Njemačkom (3:2) u Berlinu.

Butland je u ovoj sezoni Premiershipa svaku minutu proveo na terenu, dakle skupio je 31 nastup pri čemu je primio 37 golova. U 10 utakmica je uspio sačuvati svoju mrežu po čemu je šesti najbolji golman lige.

Svojim nastupima zaslužio je poziv u reprezentaciju Engleske za koju je skupio pet nastupa. Upravo će taj peti pamtiti po lošem. Naime, izabran je u prvu postavu prijateljske utakmice između Engleske i Njemačke u Berlinu, ali se nesretno povrijedio pred kraj prvog poluremena nakon što je nezgodno stao.

Povrijedio je članak i zbog toga će propustiti ostatak sezone, a skoro sigurno neće biti član posade koja će putovati na Evropsko prvenstvo u Francusku. U suzama je napustio teren.

"Ne mislim da će Euro sada biti opcija pošto ću propustiti ostatak sezone. Ovo je težak period za mene pošto sam radio kako bih našao mjesto u timu za Euro. Moram ispravno postupiti prema ovome i naučiti iz ovoga, i fizički i mentalno", kazao je Butland.