Nogomet
0

Najbolji svjetski treneri podržali ideju o petorici sudaca u LP

Totalsport
Alex Ferguson
Alex Ferguson
Treneri najboljih svjetskih nogometnih klubova podržali su na sastanku u Nyonu UEFA-inu ideju da utakmice Lige prvaka već od ove sezone vode čak petorica arbitara.

U protekloj se sezoni to UEFA-ino eksperimentalno pravilo primjenjivalo tek u utakmicama Europa lige, a sada će po prvi put petorica sudaca suditi i utakmice Lige prvaka (glavni sudac, dva linijska suca, kao i dodatna dva suca iza svakog gola).

Uloga sudaca iza golova bit će skretanje pozornosti glavnom sucu na potezanja i prekršaje u kaznenom prostoru.

"Nitko ne može imati nešto protiv toga, jer tri para očiju u kaznenom prostoru vide bolje od jednog para" komentarisao je menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson.

UEFA-in eksperiment s petoricom sudaca nastavit će se ove i sljedeće sezone u Ligi prvaka, kao i UEFA-inom Superkupu 2011. godine, nakon čega će se raspravljati o trajnom usvajanju pravila.

Na kraju kažimo da su na UEFA-inom sastanku u Nyonu nazočili Massimiliano Allegri (Milan), Carlo Ancelotti (Chelsea), Didier Deschamps (Marseille), Sir Alex Ferguson (Manchester United), Jean Fernandez (Auxerre), Jesualdo Ferreira (Málaga), Thorsten Fink (Basel), Josep Guardiola (Barcelona), Roy Hodgson (Liverpool), Jorge Jesus (Benfica), Martin Jol (Ajax), Felix Magath Schalke 04), Jose Mourinho (Real Madrid), Nikos Nioplias (Panathinaikos), Claude Puel (Lyon), Claudio Ranieri (Roma) i Thomas Schaaf (Werder).