Prijateljska utakmica
0

Najbolji regionalni timovi ponovo u Sarajevu: Nogometašice SFK 2000 igraju sa Zvezdom

N. K.
SFK 2000 Sarajevo
SFK 2000 Sarajevo
SFK 2000 Sarajevo je najavio povratak najboljih regionalnih timova u glavni grad Bosne i Hercegovine.
Prva utakmica s ekipom Crvene zvezde zakazana je za sutra s početkom u 17:00 sati na terenu Trening centra FK Sarajevo – Butmir.

"Kontinuirano provodeći izvrsni projekt okupljanja najboljih regionalnih timova, SFK 2000 Sarajevo je svjestan potrebe za suočavanjem s najvećim sportskim izazovima. Jačanje regionalne saradnje postaje jedan od ključnih načina za bolju konkurentnost naših timova u evropskim takmičenjima. Zato s ponosom organiziramo okupljanje najboljih ekipa iz zemalja regije, omogućujući im da kroz međusobne utakmice odmjere snage", poručili su iz SFK 2000.

U pripremnom periodu tokom augusta, a uoči predstojećih utakmica Lige prvaka, SFK 2000 Sarajevo maksimalno iskorištava vrijeme kako bi podigao formu tima na željenu razinu. Ovo okupljanje regionalnih ekipa pružit će sjajnu priliku za intenzivne pripreme i testiranje igre prije važnih evropskih izazova.

U narednim danima očekuju dolazak sjajne ekipe Crvene Zvezde, u čijem sastavu nastupaju i bh. reprezentativke Krajšumović i Milović. Bit će to spektakularan nogometni susret koji će privući ljubitelje sporta iz cijele regije.

"Drago nam je što i ove godine uspijevamo najbolje iz regije dovesti u Sarajevo. Nakon susreta s Crvenom Zvezdom, veselimo se dolasku predstavnika Hrvatske i Crne Gore. Kroz sport želimo graditi ovu regionalnu priču i osigurati kvalitetne utakmice te poticati prijateljske odnose", poručuju predstavnici SFK 2000 Sarajevo.