Nogomet
98

Najbolji niz nakon odlaska legendarnog Fergusona: United 13 utakmica ne zna za poraz

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi put nakon odlaska Sir Alex Fergusona sa mjesta trenera kluba, Manchester United je povezao 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

United je danas rezultatom 2:0 pobijedio West Ham u gostima što je bila šesta uzastopna pobjeda za tim sa Old Trafforda u Premiershipu.

Uz to, ova pobjeda je nastavak niza koji sada traje 11 mečeva bez poraza u ligi, odnosno 13 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

Posljednji put United je imao takav ili bolji niz u 2013. godine dok je na klupi sjedio legendarni Sir Alex Ferguson i brojao posljednje dane svoje trenerske karijere. Ferguson je u martu 2013. godine zaključio niz od 18 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Nakon Fergusona ekipu su vodili David Moyes i Louis van Gaal, ali nisu uspijevali napraviti niz koji je uspio napraviti Jose Mourinho, trenutni trener Uniteda.

Računajući sva takmičenja, United sada ima niz od sedam uzastopnih pobjeda što je najbolji niz Josea Mourinha još od marta 2013. godine kada je vodio Real Madrid.

Manchester United je trenutno šesti na tabeli Premiershipa sa 10 bodova manje i utakmicom više od prvoplasiranog Chelseaja. U narednom kolu United na domaćem terenu 15. januara dočekuje Liverpool. Taj meč bi mogao odrediti Unitedov, ali i Liverpoolov put u nastavku sezone.