Neprepoznatljiv je
10

Najbolji igrač Chelseaja oduševio transformacijom, često objavljuje snimke žestokih treninga

D. P.
Ozbiljna transformacija engleske zvijezde (Foto: Instagram)
Ozbiljna transformacija engleske zvijezde (Foto: Instagram)
Korak po korak Mason Mount je postao najveća snaga Chelseaja, a uporedo se, osim na nogometnom terenu, razvijao i fizički napornim treninzima.

Mason Mount je svojevremeno bio ljubimac Franka Lamparda i legenda Chelseaja ga je vodila na posudbi u Derbyju, a onda i vratila na Stamford Bridge. Navijačima se činilo da igra samo zato što je ljubimac Lamparda, no Mount je postao najbolji igrač kluba.

To potvrđuje nagrada za igrača sezone, ali i procijenjena tržišna vrijednost od 75 miliona eura, najveća u klubu. Igre Mounta donijele su mu i mjesto standardnog reprezentativca Engleske.

No, nije samo na terenu impresionirao. Ofanzivni vezista Chelseaja oduševio je navijače tjelesnom transformacijom pošto je od mršavog tinejdžera za kratak period postao prava "zvijer".

Fanovi su objavili fotografiju Mounta iz perioda kada je došao u Chelsea i uporedili je s onom s početka priprema za narednu sezonu. Razlika je evidentna.

Neki čak u šali tvrde da se "bayernizovao", pošto smo proteklih godina imali veliki broj slučajeva u kojima nogometaš nakon dolaska u minhenski klub razvije mišiće u toj mjeri da ga je teško prepoznati.

Mount često na svom Instagram profilu dijeli videosnimke žestokih treninga i nije ni čudo što je postao neprepoznatljiv.