Sjajan gest legende
49

Najbolji golman svijeta izviždan na dodjeli Zlatne lopte, Drogba pokazao ljudsku veličinu

N. M.
Martinez i Drogba (Foto: Screenshot)
Martinez i Drogba (Foto: Screenshot)
Najbolji golman svijeta Emiliano Martinez sinoć je u Parizu izviždan na ceremoniji dodjele Zlatne lopte, a ljubitelje nogometa sjajnim gestom je kupio legendarni Didier Drogba.

U glavnom gradu Francuske je sinoć održana ceremonija dodjele Zlatne lopte, a nagradu koju dodjeljuje francuski magazin France Football osmi put u karijeri osvojio je argentinski čarobnjak Lionel Messi.

Podijeljene su i ostale nagrade, a između ostalih, onu za najboljeg golmana dobio je Messijev sunarodnjak Emiliano Martinez.

Dok je Martinez primao Yashin trofej, nagradu koja je ime dobila po legendarnom ruskom golmanu Lavu Yashinu, prisutni u pozorištu Theatre du Chatelet "pozdravili" su ga zvižducima.

U pozadini je prikazivan snimak Martinezove sjajne odbrane iz finala Svjetskog prvenstva u kojem je Argentina savladala Francusku, a golman Aston Ville je u finišu produžetaka spektakularno zaustavio Randala Kolo Muanija, koji je bio u prilici da Trikolorima donese titulu prvaka svijeta.

Kada je francuska publika počela sa zvižducima, veličinu je pokazao Didier Drogba, koji je vodio ceremoniju. Legendarni napadač je brzo reagovao i zamolio publiku da pokaže poštovanje prema Martinezu.

Nakon Drogbinih riječi su se umjesto zvižduka začuli aplauzi.

Podsjećamo, Martinez je i u pomenutom finalu Mundijala, u kojem je njegova Argentina protiv Francuske slavila nakon penala s 4:2, proglašen najboljim golmanom prvenstva i dobio je nagradu Zlatna rukavica.