Maradona
0

'Najbolje znam kako se postaje svjetski prvak'

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Diego Armando Maradona, 48-godišnji selekor Argentine i jedan od najboljih nogometaša svih vremena, dao je intervju za internet stranicu Fifa.com.

Kakav je bio kao nogometaš, takav je danas Maradona i u drugačijoj ulozi. Uvijek je imao brži jezik od glave, pa je stoga često i nudio mnogo intrigantnih i zanimljivih izjava.

Selektorska uloga?

  • Nije lagano. Nekada sam bio odgovoran na terenu, ali ova odgovornost je daleko veća. Definitivno je ovaj posao moje ostvarenje sna, ali nije lagano. Pogotovo jer sam često odvojen od svoje djece (op.a. reprezentativaca), a želio bih biti što češće s njima.

Svjetsko prvenstvo 2010. godine?

  • Dva puta sam igrao finale Svjetskih prvenstava. Jednom sam ga osvojio i niko bolje od mene ne zna kako doći do tamo. Znam što mi je činiti i želim to prebaciti na današnju generaciju argentinskih nogometaša.

Favoriti na SP 2010.?

  • Argentina! Brazil ima odličnu momčad, uvijek ju je imao. Španija je očito mnogo napredovala u zadnje vrijeme. Mislim da Italija ili Njemačka nemaju potrebnu kvalitetu da budu najbolji sljedeće godine.

Trenerska poruka?

  • Svaki put kada se okupimo u okrilju reprezentacije kažem igračima da 30 dana žrtvovanja nije ništa na putu da toga da poljube pehar svjetskog prvaka. To je osjećaj kao da dotaknute nebo, tako ih motiviram.

Igračka iznenađenja?

  • Strahoviti napredak radi brazilski vezni igrač Felipe Melo, oduševljen sam tim mladićem. Napadač Hulk iz Porta također. Diego Milito je u strašnoj formi i tome se jako radujem. Leo Messi je najbolji na svijetu, a Mascherano je čovjek kojem se osobno divim i zbog njega imam dojam da ova Argentina može biti svjetski prvak.

Zanimljivost?

  • Fidel Castro je čovjek s najvećom karizmom na ovom svijetu. Većom od Pape!