Impozantna statistika
431

Najbolja golgeterka SFK 2000 Sarajevo pred Ligu prvaka: Ova ekipa vrijedi puno

H. H.
Kuč je postigla čak 204 pogotka u bordo dresu u domaćim takmičenjima (Foto: SFK 2000 Sarajevo)
Kuč je postigla čak 204 pogotka u bordo dresu u domaćim takmičenjima (Foto: SFK 2000 Sarajevo)
Crnogorska napadačica Armisa Kuč već godinama je udarna igla SFK 2000 Sarajevo i bit će jedna od glavnih uzdanica bordo dama u 2. pretkolu Lige prvaka kada narednog četvrtka bh. prvakinje u Trening kampu NS BiH u Zenici dočekaju ukrajinsku ekipu WFC-2 Harkiv.

Igračice SFK 2000 Sarajevo pobijedile su izraelski Ramat Hasharon sa 4:0 u susretu prvog pretkola Lige prvaka, a žrijeb im je ponovo dodijelio domaćinstvo u duelu sa Ukrajinkama.

"Pripreme protiču jako dobro, spremamo se intenzivno za utakmicu svaki dan. Protivnik nam je poznat jer smo igrale prije četiri godine protiv njih. Biće teško, ali vjerujem u ovaj tim, vjerujem da možemo da se plasiramo u šesnaestinu finala Lige prvaka", kaže Kuč na početku razgovora za Klix.ba

Dvadesetosmogodišnja igračica ističe da su bordo šampionke trijumfom protiv Ramat Hasharona dodatno podigle samopouzdanje i da su još jednom potvrdile kvalitet.

"Pobjeda protiv Ramata i naročito dobra igra u drugom poluvremenu dodatno nam je podigla samopouzdanje. Igrale smo timski, borile se za svaku loptu i pokazale smo da ova ekipa vrijedi puno. Na krilima te pobjede, u dobrom raspoloženju dočekujemo Harkiv i vjerujemo u novi uspjeh", jasna je Kuč.

Impozantna je statistika ove rasne golgeterke. U domaćim takmičenjima, u utakmicama ženske Premijer lige i Kupa BiH na 94 utakmice postigla je čak 204 pogotka u bordo dresu. Dobar učinak ima i u mečevima Lige prvaka u kojima je na 15 susreta sedam puta tresla mreže.

Ipak, priznaje da ne vodi toliko pedantno statistiku i da je timski uspjeh iznad individualnih dostignuća.

"Statistika mi nije toliko bitna. Važno je da igramo dobro i pobjeđujemo, a tim uvijek izbaci nekog pojedinca. Moj posao je da zabijam golove i moram biti visini zadatka", smatra Crnogorka.

Kuč iza sebe ima i internacionalno iskustvo. Igrala je u švedskom Kvarnsvedensu i u Španiji za ekipe Zaragoze i Malage, te je na kraju razgovora otkrila kako je igrati u jačim ligama.

"Igra se mnogo brže nego kod nas. Finansije su mnogo bolje kao i uslovi za rad. I u BiH ima dosta talentovanih igračica, ali u drugim državama se više ulaže i to je glavni preduslov za razvoj ženskog nogometa", zaključila je Kuč u razgovoru za Klix.ba.

Utakmica SFK 2000 Sarajevo - WFC-2 Harkiv igra se u četvrtak u Trening kampu NS BiH u Zenici s početkom u 13 sati.