Na stubu srama
12

Najbizarniji otkaz godine: Reprezentativac Kine ulovljen u kršenju zakona, klub ga otjerao

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Klub Guangzhou Evergrande otpustio je svog igrača Yu Hanchaoa nakon što je ovaj nogometaš snimljen kako mijenja registarske tablice na svom automobilu kako bi izbjegao kaznu zabrane kretanja.

Ovaj 33-godišnjak je zbog napravljenog incidenta odmah priveden u policiju, a na videoklipu se može vidjeti kako je na registarskim tablicama promijenio slovo E u slovo F. Iz Nogometnog saveza Kine su poručili da je teško prekršio protokol kluba te da je njegov ugovor raskinut.

Nakon što je snimljen kako mijenja registarske tablice, ovaj kineski reprezentativac se vratio u svoj automobil i nastavio kretanje, čime je prekršio zakon te će 15 dana morati provesti u zatvoru, dobit će kaznu od 562 funte i 12 kaznenih bodova.

Prema zakonu u Kini, automobili koji nisu lokalni mogu se voziti samo četiri dana, nakon čega četiri dana imaju zabranu kretanja.

Yu Hanchao je za reprezentaciju Kine odigrao ukupno 59 utakmica i postigao je devet pogodaka, a za Guangzhou Evergrande upisao je 177 nastupa uz 30 postignutih pogodaka.