Snažno osiguranje
15

Najavljen mostarski derbi: Velež i Zrinjski u subotu igraju za čast i bodove

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Ove subote u Vrapčićima snage će odmjeriti gradski rivali Velež i Zrinjski, a mostarski derbi najavljen je konferencijom za medije u Sportskom savezu Grada Mostara.

Predsjednik Veleža Šemsudin Hasić ponadao se da će derbi biti siguran za gledatelje, ali i kvalitetan za gledanje. Velež je za gostujuće navijače osigurao 200 ulaznica.

Glasnogovornik Zrinjskog Mario Pandža ustvrdio je da je ovo tek jedan u nizu derbija, kako svi imaju znatnog iskustva u organizaciji ovakve utakmice.

"Svjedoci smo da je derbi prije dva mjeseca pod Bijelim Brijegom prošao bez ikakvih incidenata i da se nakon utakmice pričalo samo o nogometu. Nadamo se da će tako biti i ovog puta", kazao je Pandža.

Mario Pandža i Šemsudin Hasić (Foto: R. D./Klix.ba)
Mario Pandža i Šemsudin Hasić (Foto: R. D./Klix.ba)

Izaslanik gradonačelnika Ljube Bešlića Božo Ćorić kazao je da je ovaj derbi bogatstvo Mostara te da će biti poduzete sve mjere da to ostane praznik sporta. Grad Mostar je finansijski pomogao održavanje ove utakmice.

Predstavnici policije pozvali su sve navijače na fer i korektno ponašanje, ali i najavili brojno osiguranje, kao i poziv kolegama iz drugih kantona da dođu u pomoć osiguranju mostarskog derbija.

Utakmica Veleža i Zrinjskog u okviru 13. kola Premijer lige igra se na Stadionu Rođeni u subotu od 15:00 sati.