Nogomet
21

Nainggolan: S Pjanićem se čujem svakodnevno, Roma može pobijediti Juventus

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Derbi italijanskog nogometnog prvenstva između Juventusa i Rome igra se večeras u Torinu, a jedna od najboljih igrača Rome, Nainggolan smatra da njegov tim može pobijediti prvaka.

Ta utakmica, osim rezultatskog značaja za oba tima, koji su glavni favoriti za osvajanje Scudetta, bit će interesantna i zbog bh. reprezentativca i igrača Juventusa Miralema Pjanića, koji će igrati protiv svog bivšeg kluba.

Pjanić je na ljeto preselio u Torino iz italijanske prijetonice, nakon što je "Stara dama" aktivirala otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru u Romi, što je izazvalo kontroverze u Italiji i bijes navijača "Vučice", ali i ljutnju pojedinih igača tog tima.

Prije realizacije Pjanićevog transfera u Juventus, nogometaš Rome Radja Nainggolan izjavio je da više s njim neće razgovarati, ukoliko pređe u redove ljutog rivala. Kasnije je taj stav Belgijanac omekšao i objasnio da se radi o šali.

Uoči večerašnje utakmice Nainggolan je kazao da između njih nema nikakvih razmirica i da prihvata odluku bh. reprezentativca.

"Pjanić? Volim ga kao i prije. S njim se čujem gotovo svaki dan. Kada se radi o meni, odlučio sam da ostanem u Romi bez obzira na ponude", obrazložio je Belgijanac, prenosi Football Italia.

Na kraju je dodao da Roma može slaviti protiv Juventusa u Torinu.

Utakmica između Juventusa i Rome bit će zanimljiva jer će se na suprotnim stranama naći dva najbolja igrača reprezentacije BiH, Pjanića i Edina Džeke, koji zajedno s Interovim igračem Maurom Icardijem predvodi listu strijelaca italijanskog prvenstva s 12 golova.

Derbi se igra od 20.45 sati, a Juventus ima četiri boda više od drugoplasirane Rome.