Vjeran Vučici
16

Nainggolan riješio dilemu: Ostajem u Romi, navijačima Juventusa sam odgovorio golom

Klix.ba
Radja Nainggolan (Foto: EPA)
Radja Nainggolan (Foto: EPA)
Belgijski reprezentativac Radja Nainggolan je riješio sve dileme u vezi sa svojom budućnosti izjavom da će ostati u Romi.

Nakon što je Romu napustio trener Luciano Spalletti, koji treba preuzeti Inter, pojedini mediji su pisali da će sa sobom povesti i Radju Nainggolana, ali od toga nema ništa.

"Odlazim na itekako zaslužen odmor. Želim ostati u Rimu, uvijek sam to govorio. Za mene je to jednostavno i pokazao sam to kada sam odbio Chelsea prošle godine. Ne znam ništa o tome da Spalletti ide u Inter, pokušavam čitati što manje", izjavio je Nainggolan.

On je poznat po tome što baš i nije u ljubavi s Juventusom, novim starim šampionom Italije.

"Roma je osvojila 87 bodova, prvenstvo smo odigrali dobro, a ljudima nije jasno kako smo završili iza Juventusa. Ipak, Juve je i u finalu Lige prvaka. Kada sam postigao gol protiv njih, vrijeđali su me uprkos činjenici da me je taj klub pokušao dovesti nekoliko puta. Tako sam im odgovorio. Nažalost, ispali smo iz Evropske lige, mada smo zaslužili da prođemo dalje. 'Okliznuli' smo se u važnim trenucima u Seriji A, ali smo osigurali plasman u Ligu prvaka", rekao je Belgijanac.

Scudetto je i dalje želja na Olimpicu.

"Scudetto sljedeće godine? Želio sam ga osvojiti ove sezone", završio je Nainggolan.