Potpisao za Antwerp
271

Nainggolan odbio Cagliari i vratio se u Belgiju

D. B.
Radja Nainggolan
Radja Nainggolan
Belgijski nogometaš Radja Nainggolan vratio se u domovinu gdje će nastaviti svoju nogometnu karijeru.

Tridesettrogodišnji Nainggolan je ove sedmice raskinuo ugovor s Interom, a kada se očekivalo da će kao slobodan igrač potpisati za Cagliari za koji je nastupao u tri navrata, on je napustio Italiju.

Ponuda kluba sa Sardinije nije bila dovoljno dobra, a Belgijanac sumnja i u ambicije Cagliarija koji je teškom mukom uspio ostati u Seriji A prošle sezone.

Stoga se Nainggolan odlučio za povratak u Belgiju, gdje je danas obavio ljekarski pregled i potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 2 miliona eura po sezoni, a dobio je i bonus.

"Lijepo je vratiti se, izabrao sam Antwerp zbog toga što je predsjednik želio moj dolazak, kao i zbog interesantnog projekta kluba", izjavio je Radja.

Antwerp je rival kluba iz njegovog rodnog grada Beerschota, tako da se nekima nije svidio njegov potez.

"Ovo nije nešto što radim protiv navijača Beerschota, nego je odluka koju sam donio za sebe. Nisam bio kući 16 godina i sada sam sretan što sam ponovo u Antwerpu", dodao je Nainggolan.

On je u Italiju stigao kada ga je dovela Piacenza u svoju akademiju 2004. godine, a tada je imao samo 16 godina. U Italiji je nastupao još za Cagliari, Romu i Inter.