Kontroverzni Belgijanac
2

Nainggolan: Monchi je uništio Romin tim

D. B.
Belgijski nogometaš Radja Nainggolan govorio je o svom periodu provedenom u Romi te o povezanosti s ovim rimskim klubom.

Nainggolan je gotovo cijelu karijeru proveo u Italiji, stigao je u Piacenzu kao tinejdžer 2004. godine, potom je igrao za Cagliari, Romu i Inter. Tokom četiri godine provedene u redovima Vučice postao je omiljen među navijačima.

"Sad sam prestar da se vratim u Romu, ali još uvijek imam dom u Rimu. Mogao bih se vratiti i živjeti tamo, u Rimu sam bio voljen i poštovan. Ono što se događalo na terenu bilo je manje važno, samo ono što sam davao od sebe se gledalo i to me je motivisalo da dajem sve više", izjavio je Nainggolan.

Potom je govorio o italijanskim timovima, a spomenuo je i saigrače.

"Uvijek smo imali jak tim, ali ga je imao i Juventus, međutim, u borbi s današnjim Juventusom bismo uvijek osvajali Scudetto. Ipak, ranije smo završavali iza njih. Kvalitet je bio ogroman. Kevin Strootman je prije povrede bio sjajan, možda i najbolji u timu. Daniele De Rossi je bio primjer kvaliteta, a Francesco Totti vrhunska klasa. Jedini nedostatak su trofeji", rekao je Belgijanac.

Tema razgovora je bila i njegova budućnost.

"Ne znam šta me čeka, previše očiju me gleda u Belgiji. Ipak, uvijek idem naprijed, mogu dati još puno", tvrdi on.

Otkrio je da održava kontakt s Walterom Sabatinijem, koji je bio sportski direktor Rome, ali je kritikovao Monchija.

"Nedavno smo razgovarali, on je bio jedan od najboljih direktora jer razumije nogomet. Potom je došao 'onaj drugi' (Monchi) koji je uništio tim. Prodao je sve igrače. Da sam znao da će brzo otići, ostao bih u klubu", završio je Nainggolan.