Nije dobio poziv
25

Nainggolan još u šoku: Ovo je težak udarac za mene, zaslužio sam više poštovanja

Klix.ba
Radja Nainggolan (Foto: EPA-EFE)
Radja Nainggolan (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Rome i sada već bivši reprezentativac Belgije Radja Nainggolan još uvijek se nije pomirio s tim da nije dobio poziv za Svjetsko prvenstvo i istakao je da je to bio težak udarac za njega.

Nainggolan smatra da je zaslužio više poštovanja od trenera te je dodao da je silno želio igrati na Mundijalu.

"Silno sam želio igrati na Svjetskom prvenstvu, ali je trener odlučio drugačije. Još uvijek ne mogu da shvatim zašto, ovo je težak udarac za mene i smatram da sam zaslužio više poštovanja", kazao je Radja Nainggolan.

Nakon što nije dobio poziv, veznjak Rome postao je jedna od glavnih tema evropske i svjetske javnosti, a kako kaže, izuzetno mu je drago zbog velike podrške koju je dobio.

"Uvijek je lijepo kada vas ljudi podržavaju, a posebno me raduje podrška saigrača iz reprezentacije. Međutim, oni to ne moraju raditi, već trebaju da se fokusiraju na Svjetsko prvenstvo gdje trebaju napraviti što je moguće bolji rezultat", istakao je veznjak Rome.

Belgija će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi s Engleskom, Tunisom i Panamom, a smotra najboljih u Rusiji počinje 15. juna.

Podsjećamo, Belgija je direktan plasman na Svjetsko prvenstvo osigurala u grupi u kojoj je igrala Bosna i Hercegovina, a iz naše grupe u baraž se plasirala Grčka koja je kasnije poražena od Hrvatske.