Zvijezda Rome
210

Nainggolan: Bio sam gladan, krao sam da bih imao šta da jedem

Klix.ba
Radja Nainggolan (Foto: EPA-EFE)
Radja Nainggolan (Foto: EPA-EFE)
Nevjerovatna životna priča belgijskog veznjaka Radje Nainggolana ostavila je svijet u šoku budući da talentovanog nogometaša Rome ne vežu lijepe uspomene na djetinjstvo.

Naime, otac ga je napustio još kao dijete, a majka, koja ga je sama odgojila, preminula je 2010. godine pa je Nainggolan nakon njene smrti odlučio da istetovira anđeoska krila na leđima s datumima njenog rođenja i smrti.

"Samo sam majku imao i bilo joj je jako teško. Naporno je radila tri posla odjednom kako bismo mogli da platimo račune. Uglavnom sam odrastao na ulici. Dolazio bih kući jako kasno. Nisam baš učio. Također, pravio sam i neke greške. Nekad bih, zbog gladi, i ukrao nešto da pojedem. Jednostavno nisam mogao da priuštim ništa. Baš ništa", otkrio je Radja.

Nogomet ga je odvojio od lošeg života te je kao dijete igrao za Beerschot, a potom je sa 17 godina potpisao ugovor sa Piacenzom.

Nainggolan je za Romu potpisao 2014. godine, a iako se spekuliše da bi u narednom prijelaznom roku mogao da pređe u Chelsea, teško se može zamisliti ekipa Vučice bez njega.