Prestižni festival
33

Nagrađen film o Edinu Džeki: Nadam se da ste saznali koliko su lijepi BiH i Sarajevo

H. H.
Dokumentarni film "Edin" snimljen u Rominoj produkciji o životu i karijeri Edina Džeke nagrađen je nagradom Guirlande d'Honneur (vijenac časti) na 38. međunarodnom FICTS Festu u Milanu, festivalu posvećenom sportskoj kinematografiji.

Roma je na svojoj službenoj web stranici čestitala režiseru Davidu Rossiju, a putem video linka obratio se i kapiten naše reprezentacije, zahvalivši se na nagradi.

Film prati priču o Džeki, od ratnih početaka u Sarajevu do osvajanja Premier lige sa Manchester Cityjem i prelaska u Romu.

"Pozdrav svima, vrlo sam sretan zbog nagrade na ovome vrlo važnom festivalu. Hvala svima koji su glasali i onima koji su učestvovali u realizaciji filma. Nadam se da su svi koji su gledali film uživali i saznali koliko su lijepi BiH i Sarajevo. Hvala vam mnogo", poručio je Dijamant.

Podsjetimo, Edin Džeko je prošli petak bio pozitivan na koronavirus zbog čega neće biti na raspolaganju reprezentaciji BiH u susretima Lige nacija protiv Nizozemske i Italije, kao ni za današnju prijateljsku utakmicu s Iranom na Koševu.