Posjeta rodnom kraju
1.2k

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra primio Dejana Lovrena i čestitao mu na srebru

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren danas je posjetio rodno mjesto Kraljevu Sutjesku i ured načelnika Kaknja Nermina Mandre koji mu je tom prilikom uručio prigodan poklon.

Lovren je u Kakanj stigao nakon posjete Zenici gdje je obišao baku u zeničkoj bolnici, a na prijem načelniku Mandri došao je u pratnji s majkom Silvom i ocem Sašom.

"Prekrasno je biti ovdje, doći sa srebrom, lakše bi bilo da je zlato, ali moramo se svi ponositi s onim u Rusiji. Sve ovo smo napravili za sve narode i naše susjede, moramo biti ponosni na to. Drago mi je da ovo mogu podijeliti s ljudima u Kaknju, Kraljevoj Sutjesci i to je najmanje što mogu pružiti njima. Osjećaj je prekrasan, ponosan sam na sve što smo postigli. Mogli smo bolje u finalu, ali moramo biti realni. Mali smo, ali smo napravili veliki korak naprijed, pokazali smo da zajedništvo u nogometu možemo prenijeti na cijelu naciju", kazao je Lovren.

Dodao je da je uprkos dobroj igri ipak prevagnuo rezultat.

"Rezultat nije realan sa slikom kako smo odigrali. Igrali smo najbolje na Svjetskom prvenstvu, ali ne pobjeđuje nogomet već rezultat. Nakon Argentine počeli smo vjerovati i ljudi koji su u nas vjerovali nosili su nas naprijed", dodao je Lovren.

Jutros se čuo s Ćirom.

"Pomogao nam je dosta, on nikada neće biti zaboravljen. Trener je svih trenera, a o Daliću će se pričati i kao o Ćiri", kazao je hrvatski reprezentativac.

Najmlađim fudbalerima je dodao da se ne predaju i da vjeruju u sebe, ali i da slušaju roditelje koji su najveći prijatelji. Neizostavna je i vjera u Boga.

Nakon razgovora s Mandrom Lovren je kazao da razmišlja o ulaganjima u Kaknju u narednih godinu dana kako bi pomogao ljudima.

Načelnik Kaknja Mandra je istakao da posjeta Lovrena izuzetno značajna za Kakanj.

"Radovali smo se svakom uspjehu komšija, a zadovoljstvo je veće kada znamo da su naši sugrađani bitan faktor toga, a nama u Kaknju posebno jer imamo Lovrena. Danas smo sretni, imali smo pobjednički razgovor i ovo je njegova kuća", kazao je Mandra.

Nakon susreta s načelnikom Mandrom, Lovren će se uputiti u rodnu Kraljevu Sutjesku gdje su mu mještani u Domu kulture priredili doček.

Posljednji put Lovren je u Kraljevoj Sutjesci bio prije tri godine.