Teške optužbe iz Tuzle
0

Načelnik Helić je režirao sramnu predstavu

Piše: D. Brkić
FK Sloboda
FK Sloboda
U okviru 2. kola Prve lige Federacije BiH kantonalni derbi su u Gračanici odigrali domaće Bratstvo i tuzlanska Sloboda.

Slavili su domaći s minimalnih 1:0 nakon gola Aleksandra Pantića. Poslije utakmice iz tabora Slobode nisu krili ogorčenje zbog dešavanja na terenu u Gračanici, a utakmica je bila prekinuta na deset minuta nakon što je Slobodi, kako navode, poništen čist gol.

“To što se dogodilo je nečuveno. Sramnu predstavu je režirao načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, koji je sjedio na klupi Bratstva. Vrhunac se dogodio kada je Helić prišao našoj klupi pokušavši da udari igrača Adnana Salihovića. U tom sramnom naumu spriječili su ga igrači”, kaže trener Slobode Abdulah Ibraković.

Ibrakovića je isključio sudija Emir Spahalić, a crveni karton je pokazan i Aldinu Šišiću.

“Poništen nam je regularan gol. Rukovodstvo kluba mora zauzeti stav, ovako neće ići. Udarali su moje igrače bez lopte, a sudija je mojim igračima dijelio žute kartone. Gračanlije su se 'napalile' na Slobodu, jer im je životni cilj da igraju sa Slobodom i da je pobijede. Još jednom ponavljam, to što se dogodilo u Gračanici je sramotno”, kaže trener Abdulah Ibraković.

Pokušali smo razgovarati i sa “optuženim” načelnikom Nusretom Helićem, ali nismo uspjeli ostvariti kontakt sa njim kao ni sa trenerom Nusretom Muslimovićem.