Nogomet
0

Na utakmicama balkanskih reprezentacija poluprazne tribine

Klix.ba
Tribine Podmežakla Arene u Jesenicama, na sjeverozapadu Slovenije gdje se održava Eurobasket 2013, nisu bile ispunjene ni tokom današnjeg susreta Crne Gore i Latvije, iako je ranije najavljen dolazak velikog broja navijača, budući da u grupi B nastupaju četiri balkanske reprezentacije, te Latvija i Litvanija.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Utakmicu Crne Gore i Latvije gledalo je nešto više od 600 navijača obje reprezentacije.

Dobrom podrškom navijača zasad se od reprezentacija koje nastupaju u grupi B mogu pohvaliti samo Srbija i Makedonija, tokom čijih utakmica je jučer arena u Jesenicama bilo gotovo u potpunosti ispunjena.

Zanimljiv je podatak i da je tokom jučerašnje utakmice BiH i Latvije izostala podrška bh. navijača izabranoj vrsti selektora Ace Petrovića, kakva je ranije pružana prilikom nastupa selekcije te zemlje širom Evrope.

Stručnjaci manjak navijača na tribinama pravdaju ranom fazom takmičenja, ali i "nepopularnim" terminima odigravanja utakmica u vrijeme radnih dana u sedmici, posebno kada je riječ o utakmicama koje počinju u 14:30 sati.

Danas se u grupi B sastaju Srbija i Bosna i Hercegovina. Srbijanski selektor Dušan Ivković sinoć je izjavio da njegovu ekipu protiv BiH, očekuje teška utakmica. U večernjem terminu igraju Makedonija i Litvanija.

Jučer je Latvija slavila protiv BiH, Crna Gora protiv Makedonije, a Srbija protiv Litvanije.