|

Na terenima Trening centra u Zenici službene utakmice reprezentativnih selekcija

Na terenima Trening centra u Zenici službene utakmice reprezentativnih selekcija
12
F
FENA
27.12.2014. u 19:21
2
komentara
12

dijeljenja
Na terenima Trening centra u Zenici službene utakmice reprezentativnih selekcija Foto: Arhiv/Klix.ba
Posljednja radna sjednica članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, koja je pod predsjedavanjem Elvedina Begića održana u Trening centru u Zenici, zbog važne tematike održana je u proširenom sastavu, uz prisustvo članova Odbora za posredovanje i savjetovanje Seada Kajtaza i Faruka Hadžibegića, zatim selektora Mehmeda Baždarevića, generalnih sekretara entitetskih saveza, direktora Tehničkog odjela Denijala Pirić i predsjednika Pravnog komiteta Enesa Hašića.
Na sjednici su usvojeni prijedlozi pravilnika NSBiH o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH, i pravilnik o licenciranju klubova za učešće u klupskim takmičenjima UEFA, te disciplinski pravilnik, a delegati su upoznati o finansijskoj situaciji Saveza i nacrtom plana prihoda i rashoda za 2015. godinu.

Na sjednici je posebno analiziran testni period rada Trening centra NSBiH, i tokom diskusije je konstatovano da funkcionisanje ovog objekta do sada ispunilo očekivanja i doprinijelo poboljšanju cjelokupnog imidža Saveza.

Naglašeno je da se planira, uz pomoć UEFA razvojnih projekata, usmjeriti određena sredstva na unapređenje infrastrukturnih uslova, kako bi se na terenima Trening centra mogle odigravati zvanične utakmice naših reprezentativnih selekcija, što bi, osim poboljšanja u radu svih selekcija i podizanja kvaliteta, doprinijelo i znatnim uštedama Savezu u narednom periodu.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...