Nogometaš privukao pažnju
9

Na terenima se pojavio Tupac Shakur, a dolazi iz nadaleko čuvenog naselja Peckham

D. P.
Shakur je postao popularan zbog imena (Foto: Charlton FC)
Shakur je postao popularan zbog imena (Foto: Charlton FC)
Iako se ni 26 godina nakon smrti legendarnog repera Tupac Shakura brojni fanovi ne mire sa činjenicom da je mrtav, njegov trag jedino postoji u sjećanju ljudi koji su ga voljeli.

Vrlo zanimljiva priča dolazi iz Londona, gdje je u nekada uglednom članu elitnog nogometnog ranga ekipi Charltona debitovao nogometaš zanimljivog imena.

Prije nekoliko dana debi u startnoj postavi u seniorskom nogometu upisao je Tyreece Anthony Tupac Shakur Campbell. Nije teško pogoditi kojim su slavnim reperom bili inspirisani njegovi roditelji prije 19 godina kada se rodio.

Zbog svog imena vrlo brzo je postao popularan na društvenim mrežama. Ukoliko bude razvijao talent, sigurno će mu biti još jednostavnije da ostvari dobru karijeru zbog upečatljivog imena.

Ono što je još zanimljivije, Tupac Shakur dolazi iz planetarno popularnog londonskog naselja Peckham. Radnja kultne britanske humoristične serije Mućke smještena je upravo u siromašno londonsko naselje Peckham. Serija je već decenijama izuzetno popularna na našim prostorima.

U seriji se često spominju klubovi Charlton i Millwall, koji se nalaze u blizini Peckhama, a upravo jedan od nogometnih talenata iz ovog siromašnog dijela Londona danas predstavlja i sadašnjost i budućnost kluba.

Pored engleskog, ovaj mladi nogometaš ima i državljanstvo Jamajke zbog porijekla svojih roditelja. Igra na poziciji lijevog krila, a prošao je kompletnu omladinsku školu Charltona.