Carlo Ancelotti
0

"Na stranu Ibrahimović i Robinho, impresionira me Gattuso"

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
U subotu će utakmicu 9. kola talijanske Serije A odigrati Milanovi i Juventusovi nogometaši. Najavio ju je bivši trener obiju sastava, aktuelni Chelseajev strateg Carlo Ancelotti.

Ancelotti je na klupi torinskog kluba sjedio od 1999. do 2001. godine i u tom razdoblju sa "starom damom" osvojio Intertoto kup. U godinama provedenim među "rossonerima", a vodio ih je od 2001. do prošle godine, bio je mnogo uspješniji o čemu svjedoče dvije Lige prvaka, dva UEFA-ina Superkupa, FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo, te po naslov u talijanskom prvenstvu, Kupu i Superkupu.

"Bilo je za očekivati da će Juventusu biti potrebno neko vrijeme da se organizira. Traže nešto novo, okrenuli su se mladima koji još nisu na svom vrhuncu, pa su usponi i padovi neminovnost. Jedina konstantna vrijednost tima je Alessandro Del Piero, sjajan nogometaš."

"Milan? Na stranu Zlatan Ibrahimović i Robinho i ostali u koje je uložen velik novac, mene impresionira Gennaro Gattuso. Vratio se u najbolju formu. Pato ne razočarava, ako je zdrav, tu su i golovi. Ronaldinho, koji se privikava na ulogu vođe tima, može još mnogo toga dati. Boateng je interesantan, može igrati na više pozicija i kao takav je vrlo zanimljiv igrač", naglasio je skorašnje suparnike Ancelotti.