Dodatno poboljšanje
240

Na stadionu Grbavica se postavlja hibridna trava, radovi će trajati osam dana

Klix.ba
Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba
Na glavnom terenu stadiona Grbavica počeo proces implantiranja hibridne trave, a projekt zajednički finansiraju FK Željezničar i UEFA putem NFSBiH. Vrijednost radova iznosi 488.761 KM plus PDV.

Prema ranije objavljenom planu da glavni teren stadiona Grbavica bude u rangu najmodernijih na svijetu, travnjak će u narednih osam dana biti pojačan hibridnom travom. To u suštini znači da će se na tom dodatno poboljšanom, izuzetno otpornom travnjaku, čije je vrijeme oporavka veoma kratko, moći trenirati i do četiri puta sedmično i igrati utakmice.

Izvođač je respektabilna kompanija SIS Pitches iz Velike Britanije, jedna od najpoznatijih na svijetu, koja je između ostalog slične radove izvodila na stadionima Newcastlea, Southamptona, Fulhama, Celtica, Olympiakosa, Fenerbahčea, na šest stadiona u Rusiji na kojima su se igrale utakmice Svjetskog prvenstva među kojima je i Lužnjiki stadion u Moskvi na kojem se igralo finale. Kompanija će radove izvoditi u narednih osam dana 24 sata na dan.

Za predstavnike medija će u utorak 25. septembra biti upriličena i prezentacija rada specijalno patentirane mašine za hibrid uz obraćanje predstavnika FK Željezničar i NSBiH.