Nogomet
0

Na sjednici Skupštine NSBIH prezentiran trogodišnji finansijski napredak

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon uvodnih obraćanja, prikazivanja promotivnog filma i Izvještaja o 2013. godini, na sjednici Skupštine Nogometnog saveza (NSBiH) danas su prezentirani usvojeni Izvještaj o realizaciji budžeta NSBiH, te finansijski i revizorski izvještaji za 2013. godinu.

Finansijski oporavak saveza započeo je prije tri godine, nakon što je oformljen Komitet za normalizaciju NSBiH s legendom bh. nogometa Ivicom Osimom na čelu. Otkada je Savez počeo transparentno raditi svake godine je rastao profit te institucije.

Stoga ne iznenađuje podatak da je u odnosu na 2012. godinu, prošla godina za Savez bila dosta profitabilnija. Savez je u 2013. ostvario ukupno 14.709.000 KM prihoda, dok je u 2012. ostvario ukupni prihod od 10.449.000 KM.

Uslijedio je Izvještaj o prihodima i rashodima za 2014., u okviru kojeg je naglašeno da Savez u tekućoj godini treba ostvariti prihode od 25.780.000 KM, dok će troškovi iznositi 25.430.600 KM.

Izvještaji su jednoglasno usvojeni, nakon čega je prezentiran Program rada Saveza za 2014. godinu, o čemu je govorio potpredsjednik NSBiH Darko Ljubojević.

"Naravno, očekuju nas sve aktivnosti vezane za pripreme i nastup seniorske reprezentacije BiH u Brazilu. Pred nama je veliki posao u brojnim aspektima priprema za SP, a nakon SP odmah krećemo s aktivnostima vezanim za kvalifikacije za naredno prvenstvo Evrope", rekao je Ljubojević.

Osvrnuo se i na pripreme, kvalifikacije i takmičenja na kojima će nastupiti omladinske selekcije BiH, te ženske i reprezentacija BiH u malom nogometu (Futsal), kao i na programe i ciljeve svih navedenih selekcija u 2014. godini.

Podsjetio je da će BiH u ovoj godini biti domaćin UEFA Kupa regija, te naglasio da će se dosta raditi na Pravilniku o licenciranju klubova, koji u potpunosti mora biti u skladu s UEFA pravilima.