Posljednji na tabeli
3

Na pragu ispadanja iz Premiershipa: WBA i Pardew raskinuli saradnju

Klix.ba
Alan Pardew (Foto: EPA-EFE)
Alan Pardew (Foto: EPA-EFE)
Engleski menadžer Alan Pardew okončao je svoju trenersku karijeru na klupi West Bromwich Albiona, potvrđeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Pardew je na klupu ovog engleskog kluba stigao krajem novembra, a klub je od tada osvojio samo osam bodova u 18 odigranih utakmica.

Trenutno WBA igra posljednje utakmice u Premiershipu i već sada je izvjesno da će na kraju sezone napustiti društvo najboljih.

Nakon 32 odigrana kola ekipa s Hawthornsa ima samo 20 bodova, čak 10 manje od Crystal Palacea koji je prvi iznad zone ispadanja. Do kraja prvenstva očekuju ih domaći susreti sa Swanseajem, Liverpoolom i Tottenhamom, dok će kao gosti igrati protiv Manchester Uniteda, Newcastlea i Crystal Palacea.

"Klub i Alan su se razišli, a njemu i njegovim pomoćnicima želimo uspjeh u daljnjoj karijeri", stoji u službenom klupskom saopćenju u kojem se navodi da će privremeni trener biti Darren Moore.

Pardew je u dosadašnjoj karijeri bio mendažer Readinga, West Hama, Charltona, Southamptona, Newcastlea, Crystal Palacea i West Bromwich Albiona, a najdublji trag ostavio je kao menadžer Newcastlea.