Odlučno "Ne"
20

Na pomolu "rat" u Barceloni: Messi i saigrači odbili predsjednikov prijedlog o platama

N. K.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Kapiteni nogometne, košarkaške i rukometne ekipe Barcelone Lionel Messi, Ante Tomić i Raul Entrerrios odbili su prijedlog predsjednika katalonskog diva Josepa Bartomea o smanjenju plata.

Prijedlog na jučerašnjem sastanku bio je da svi Barcelonini sportisti ostanu bez čak 70 posto primanja dok traje ova situacija uvjetovana pandemijom koronavirusa.

Iako je predsjednik ponudio i određene kompenzacije, nije dobio zeleno svjetlo, a kako piše AS, čelnici Barcelone će svejedno ostati čvrsti u svom zahtjevu.

To je i legalno s obzirom na uvjete u kojima se klub našao, budući da više ne ostvaruje prihode od ulaznica te od muzeja kojim sedmično prođu hiljade turista.

Sve ovo bi moglo ostaviti i veće posljedice u odnosima na Camp Nouu nego što će koronavirus ostaviti u finansijama, jer Barcelona na godišnje plate svojih nogometaša troši 507 miliona eura.

U međuvremenu su neki Barcelonini igrači pokazali solidarnost prema ugroženima pa je tako Messi donirao milion eura, polovinu bolnici u Barceloni te drugu polovinu ustanovi za borbu protiv korone u rodnoj Argentini.