Admir Raščić, FK Olimpic
0

"Na Pecari smo pokazali kvalitet, očekuje nas velika bitka na dva fronta“

Razgovarao: Edin Isanović
Admir Raščić u akciji
Admir Raščić u akciji
Jedan od najboljih pojedinaca prvenstvenog dvoboja 18. kola Premijer lige BiH, koji je odigran na Pecari između Širokog Brijega i Olimpica, bio je Admir Raščić.

Da napomenemo "Vukovi“ su slavili pobjedu rezultatom 3-1. Osvajanjem kompletnog plijena najmlađi sarajevski premijerligaš najavio je borbu za odlazak u Evropsku ligu.

"U okršaj sa domaćim timom ušli smo s maksimalnom ambicijom i maksimalnim optimizmom. Iako smo u prvom poluvremenu imali nekoliko izglednih prilika, nismo stvorili kapital za nastavak. Drugih 45 minuta odigrali smo još kvalitetnije“, kaže za Sarajevo-x Admir Raščić napadač Olimpica.

Otkrio je i recept uspjeha u drugom poluvremenu kada je njegov tim postigao tri pogotka.

"Napravili smo pomak u kombinatorici i došli do prednosti od 1-0. Kada je Široki izjednačio mi nismo iskoristili nekoliko čistih zicera. Tada sam pomislio da ćemo biti kažnjeni. Na svu sreću do toga nije došlo. Pliska je iz odličnog kontranapada poentirao za 2-1 i već tad je priča bila gotova. Kiso je samo potvrdio naš zasluženi trijumf. Svi igrači koji nose dres Olimpica pokazali su karakter“.

Raščić kaže da je siguran da će "Vukovi“ izboriti plasman na međunarodnu scenu.

"Optimizam temeljim na činjenici da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Na Pecari smo jasno istakli kandidaturu za vrh. U nekim kombinacijama i četvrto mjesto u prvenstvu može osigurati Evropu. S druge strane, imamo velike ambicije i u Kupu BiH gdje igramo polufinalne dvoboje. Očekuje nas bitka sa Čelikom. No, sada se okrećemo prvenstvenom sudaru sa Drinom. Vjerujem da ćemo ponuditi nogomet koji će biti dovoljan za novo slavlje“, završio je naš sagovornik.