Novo negiranje države
701

FOTO / Na Pecari izviždana himna BiH, ori se nacionalističko navijanje

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Intoniranje državne himne na stadionu Pecara nije ni večeras, uoči utakmice Širokog Brijega i Željezničara, moglo proći bez žestokih zvižduka i novog negiranje državnosti BiH

Domaći navijači, poznatiji kao Škripari, prvo su otpjevali himnu susjedne Hrvatske, a potom su žestoko izviždali himnu naše zemlje.

Kako im to nije bilo dovoljno, tokom utakmice se mogao čuti bogat repertoar nacionalističkog i fašističkog navijanja i pjesme "hajmo ustaše", "možemo mi i bez tebe Federacijo", "ubi Turčina" i druge. Na stadionu su primijećene i fotografije Ante Gotovine, haškog osuđenika za ratne zločine.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Kamera BHT1 je na poluvremenu zabilježila trenutak kada Josip Bevanda, generalni sekretar Širokog Brijega, razgovara sa domaćim navijačima. I ako je pokušao smiriti "svoje" navijače, nije mu to uspjelo, jer su se iste pjesme moglo čuti i na poluvremenu.

Kako se na stadionu nalaze čelnici Nogometnog saveza BiH, među njima i Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju, očekujemo žestoku kaznu za domaći klub i njegovenavijače.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Jasno je da ovakve stvari više bole od upaljenih baklji i odlaska na utakmice gostujućih navijača, što Komitetu za normalizaciju i ostalim organima NSBiH predstavlja najveći problem.