Napravljena 2016. godine
111

Na parketu peškiri, majice i najlon kese: Prokišnjava dvorana "Goran Čengić" na Grbavici

K. H.
Sportska dvorana "Goran Čengić" na Grbavici trenutno se nalazi u jako lošem stanju, a prema fotografijama koje smo dobili, krov ovog sportskog zdanja prokišnjava i u takvim uslovima sportaši nisu u mogćnosti da treniraju.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje smo dobili, na parket su postavljeni peškiri, majice i najlon kese, a sve kako kiša ne bi dodatno uništila dvoranu.

U ovoj dvorani treniraju OKK Spars, Futsal klub Željezničar, ŽOK ORT, RK Sedmerac i KK BBY, a kako je rečeno iz Sparsa, oni trpe trenutno najveću štetu jer su im u toku pripreme za Drugu ABA ligu, koja je na rasporedu za 20-ak dana.

"Vlast u Općini Novo Sarajevo već godinama ne rješava ovaj problem, apelujemo da se hitno u roku od 48 sati privremeno zakrpe rupe na krovu kako bi se mogao odvijati trenažni proces, a u mjesecu julu kada je dvorana slobodna i nema nikakvih aktivnosti uradi i kompletna sanacija krova", saopćili su korisnici dvorane u zajedničkoj izjavi.

Sportska dvorana na Grbavici je otvorena u martu 2016. godine, a naknadno je dobila ime po istaknutom rukometašu Goranu Čengiću, koji je igrao za RK Bosna i bio član tima koji je osvojio Kup Jugoslavije. Ubijen je na Trebeviću, a tijelo mu je ekshumirano nekoliko godina nakon reintegracije Grbavice.