NS BiH potvrdio
1.1k

Na meču protiv Crne Gore zvanični oproštaj Spahića, Misimovića i Ibiševića

Klix.ba
Spahić, Misimović i Ibišević (Foto: AFP)
Spahić, Misimović i Ibišević (Foto: AFP)
Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je zvanično prihvatio prijedlog da se Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević oproste na prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore 28. maja u Zenici.

"Imajući u vidu značaj plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, prihvaćen je i prijedlog da se za igrače koji su nastupali na ovom takmičenju u narednom periodu organizuje zajednički oproštaj u jednoj od humanitarno-revijalnih utakmica", saopćeno je iz NS BiH.

Spahić je za bh. reprezentaciju odigrao ukupno 94, Misimović 84, a Ibišević 82 utakmice i sva trojica su bila kostur zlatne generacije koja se plasirala na Mundijal 2014. u Brazilu.

Podsjetimo, Misimović se iz reprezentacije povukao 2014. godine, Spahić je igrao do kraja 2016. godine, dok je Ibišević posljednji meč odigrao u novembru prošle godine.

Inače, NS BiH je utvrdio i cijene ulaznica za susret sa Crnom Gorom pa će one iznositi 20 KM za zapadnu, 15 za istočnu i 10 KM za sjevernu i južnu tribinu.