Odluka FK Sarajevo
151

Na južnoj tribini Koševa na vječitom derbiju navijači oba kluba, prihod od ulaznica ide SFK 2000

Piše: E. B.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Prihod ostvaren od prodaje ulaznica na južnoj tribini stadiona "Asim Ferhatović Hase" na predstojećem vječitom derbiju bit će usmjeren ka podršci i razvoju ženskog fudbala, odnosno SFK 2000 Sarajevo, odlučilo je rukovodstvo FK Sarajevo.

Zbog velikog interesovanja za podršku razvoja ženskog fudbala, ranije je kupljen veći broj polusezonskih ulaznica za tribinu "BH Telecom Jug", a njihovi vlasnici će biti smješteni na sektoru "B1". Tampon zone ostaju sektori “B2” i “B3”, a navijači Željezničara će biti na sektoru "B4". Na zapadnoj tribini tampon zone će biti sektori "A1", "A2" i "A3".

Raspored sektora na Koševu (Foto: FK Sarajevo)
Raspored sektora na Koševu (Foto: FK Sarajevo)

Iz FK Sarajevo su se zahvalili JU Centar za Sport i Rekreaciju na brzoj reakciji i stavljanju tribine "BH Telecom Jug" u funkciju, kako bi se ista mogla upotrijebiti na predstojećoj utakmici.

Višestruke šampionke Bosne i Hercegovine, igračice SFK 2000 Sarajevo, u ovoj sezoni osvojile su petnaesti uzastopni naslov prvakinja BiH, a nadamo se da će ovim potezom FK Sarajevo javnost još više prepoznati njihov kvalitet, marljiv rad i dati veću podršku našim šampionkama, saopćili su iz FK Sarajevo.

Ispred kolektiva SFK 2000 Sarajevo ističu veliku zahvalnost što je FK Sarajevo odlučio i na predstojećem derbiju podržati njihov rad u finansijskom smislu.

Fudbalski klub Sarajevo dočekuje Željezničar u subotu, 20. maja na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 17 sati.