Nogomet
0

Na Ilidži završena zabavna škola fudbala Copacabosnia

FENA
Završena je još jedna tradicionalna Otvorena zabavna škola fudbala Copacabosnia, koja okuplja djecu općine Ilidža već niz godina na petodnevnom festivalu igre i zabave.
Tokom pet dana više od 200 dječaka i djevojčica, uzrasta od šest do 12 godina, sa svojim trenerima i liderima igralo se na uređenoj obali rijeke Željeznice, saopćeno je iz Agencije "mBox".

Rad na stanicama, rotacije, zanimljive fudbalske igre, žongliranje, hokej na travi, smijeh i zabava, proteklih su dana činili djecu sretnom.

Kako je ovogodišnja parola Otvorenih zabavnih škola fudbala "Nasmij dijete", prijatelji projekta, uprava Termalne rivijere Ilidža, dala je i svoj doprinos podarivši djeci iznenađenje za kraj - besplatno kupanje na bazenu za svu djecu učesnike škole, njihove roditelje i trenere.

Direktor Termalne rivijere Ilidža Asim Kulenović istaknuo je da ovaj kompleks svake godine podržava sportsko-rekreativne projekte koji se organiziraju u Sarajevu, posebno one na području općine Ilidža, te je odlučila podržati i Zabavnu školu fudbala.

"Termalna rivijera je za pobjednike pojedinačnih igara osigurala nagradu cjelodnevnog kupanja na bazenima, a jučer je više od 250 učesnika Zabavne škole fudbala u pratnji roditelja ili pratioca imalo mogućnost da koriste usluge Termalne rivijere, te uživaju u unutrašnjim i vanjskim bazenima, kao i zabavnim sadržajem koji nudi sarajevski aqua park", kazao je on.