Mjere predostrožnosti
270

Na Grbavici već krenule pripreme za derbi: Uklanja se dio stolica, gostima 1.573 ulaznice

N. K.
Foto: Armin Herić
Foto: Armin Herić
Gradski derbi između Željezničara i Sarajeva igra se za tačno 10 dana na stadionu Grbavica u okviru 7. kola Premijer lige BiH, a domaćini ovog dvoboja su već krenuli s pripremama.

Na prostoru na kojem će biti smješteni gostujući navijači uklanjaju se stolice kako bi se spriječilo njihovo eventualno uništavanje, što se znalo dešavati na pojedinim prijašnjim derbijima.

Za navijače Sarajeva će, kako saznaje portal Klix.ba, biti osigurano 1.573 ulaznice, baš kao što im je i pripadalo posljednjih nekoliko sarajevskih derbija.

Aktere najveće utakmice u BiH prije derbija na Grbavici očekuje još obaveza budući da već narednog vikenda igraju utakmice šestog kola.

Željezničar će gostovati u Širokom Brijegu u subotu s početkom od 20:00 sati, dok će dva sata ranije Sarajevo ugostiti Velež na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Bordo tim će, osim meča s Rođenim, u narednu srijedu odigrati i zaostali meč četvrtog kola protiv Širokog Brijega pa će tako u samo nekoliko dana odigrati tri izuzetno zahtjevne utakmice.