|

Na današnji dan Barcelona potpisala ugovor s Messijem na salveti

Na današnji dan Barcelona potpisala ugovor s Messijem na salveti
238
T
Totalsport
14.12.2012. u 21:31
18
komentara
238

dijeljenja
Na današnji dan Barcelona potpisala ugovor s Messijem na salveti
Usluge Argentinca Lionela Messija, najboljeg nogometaša svijeta, Barcelona je osigurala 14. decembra 2000. godine ugovorom sastavljenim na salveti u restoranu teniskog kluba Pompeia.
Messija je kao 13-godišnjeg dječaka na probu u Barcelonu doveo Josep Minguella, ohrabren vještinama dječaka koje je vidio na jednom videozapisu. Na treninzima je bio izvanredan, ali su u Barceloni neki treneri svejedno sumnjali u njegovu perspektivu zbog problema s rastom. Tadašnji tehnički tajnik Barcelone Carles Rexach organizirao je utakmicu na kojoj ga je Messi zadivio i odmah je odlučio uložiti sve napore kako bi osigurao njegov potpis.

Na sastanku u restoranu teniskog kluba, na kojem su se našli Rexach, Minguella i Horacio Gaggioli, predstavnik Messijeve porodice, Rexach je zgrabio najbliži raspoloživi komad papira, odnosno običnu salvetu, te je na njoj sastavio ugovor za prelazak Lionela Messija

Danas je ta salveta jedan od najznačajnijih sportskih dokumenata u historiji. Taj ugovor je danas star 12 godina, gotovo koliko i Messi kada je postao član Barcelone.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...