|

FOTO
/
Na 18. Hasetovom turniru ekipe iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije i Austrije

Na 18. Hasetovom turniru ekipe iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije i Austrije
0
F
FENA
13.12.2010. u 14:51
0
komentara
0

dijeljenja
Na 18. Hasetovom turniru ekipe iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije i Austrije
Međunarodni memorijalni malonogometni turnir "Asim Ferhatović Hase" u svom 18. izdanju bit će odigran 25. i 26. decembra u Sarajevu.
Tradicionalni turnir, koji organiziraju FK Vratnik i Nogometni savez Bosne i Hercegovine igra se u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena.

Pokrovitelji memorijala su Federano i Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Stari Grad.

Na dvodnevnom turniru, koji će biti igran u maloj dvorani KSC Skenderija, sudjelovat će osam ekipa iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije i Austrije.

Predsjednik Organizacionog odbora i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić na pres-konferenciji je naglasio, da će turnir okupiti vrhunske ekipe iz regiona, te da će i ove godine zadržati visoki rejting.


Učešće na memorijalu su potvrdile ekipe: Sarajevo, Željezničar, Vratnik, Kastrioti (Albanija), selekcije Vojvodine (Srbija) i Budve (Crna Gora), Sisebrun (Austrija) i prošlogodišnji pobjednik Legaa.

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe, žrijebanje će se obaviti uoči početka turnira, nakon čega će biti objavljen program i satnica takmičenja.

Pobjednici grupa igrat će u finalu, dok će se za treće mjesto boriti drugoplasirane ekipe.

Tokom turnira odigrat će se revijalni susreti veterana Sarajeva i Željezničara, te omladinaca Vratnika i škole nogometa Spartakus.

Uoči početka turnira delegacija organizatora i učesnika memorijala posjetit će je mezar Asima Ferhatovića, kao i njegovu porodicu.

Na kraju turnira Stručni žiri će po tradiciji izbrati igrača koji najviše podsjeća na Asima Ferhatovića, zatim proglasiti najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelaca, golmana i veterana, te najdisciplinovanijoj ekipi uručiti pehar za fair play.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.