Nogomet
0

Muzurović i Misimović očekuju pobjedu nad Mađarima

FENA
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u drugi dan priprema za kvalifikacijske susrete s Mađarskom i Moldavijom. Selektoru Muzuroviću su se do danas javili svi pozvani igrači izuzev Ibiševića čiji dolazak se očekuje do kraja dana.

Reprezentativci BiH su sinoć obavili prvi trening, a na povrede su se žalili Muslimović i Čustović. No, Muzurović očekuje da će dvojica igrača biti spremni za predstojeće mečeve. Selektor BiH vjeruje da reprezentativci BiH mogu doći do povoljnog rezultata.

"Želimo da u susretima s Mađarskom i Moldavijom napravimo dobar rezultat, koji bi značio iskorak više u dosadašnjem radu i rezultatima ove selekcije. O našim protivnicima imamo dosta informacija, a reprezentativci već imaju priliku gledati utakmicu Mađarska - Italija i razgovarati o tome", rekao je Muzurović na pres-konferenciji.

Kapiten Zvjezdan Misimović istakao je da je bh. reprezentacija kvalitetnija od Mađarske, ali da to igrači moraju dokazati na terenu.

"Bili smo gotovo otpisani, a nakon tri uzastopne pobjede smo ponovo napravili šanse za dobar plasman. Najvažnije je da nemamo imperativa pobjede i to je naša šansa u narednim susretima. Mi jesmo kvalitetnija ekipa od Mađarske, ali su oni nezgodan protivnik i mi na terenu moramo dokazati naš kvalitet. U svakom slučaju sam optimista. Ukoliko budemo strpljivo čekali svoju šansu rezultat neće izostati", kazao je Misimović.

Reprezentacija BiH će u 19.00 sati trenirati na stadionu Asim Ferhatović Hase, a u Sarajevu će ostati do petka, kada je planiran odlazak u Mađarsku.