Općina Ilidža
77

Muzur ugostio bivšeg Zmaja, Ibričić i Jelešković mu uručili dres Sarajeva s njegovim prezimenom

M. G.
Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur danas je ugostio sportskog direktora Fudbalskog kluba Sarajevo Senijada Ibričića i člana stručnog štaba Bordo tima profesora Eldina Jeleškovića.

Ugodan sastanak s bivšim reprezentativcem Bosne i Hercegovine kao i nekadašnjim članom stručnog štaba Zmajeva protekao je u ugodnoj atmosferi, a teme sastanka bile su isključivo vezane za sport.

"Za Općinu Ilidža, kao lokalnu zajednicu koja je opredijeljena da razvija sport i sportsku infrastrukturu, jako je važan podatak da FK Sarajevo već dugi niz godina posjeduje svoj trening kamp upravo na teritoriji naše općine", rekao je načelnik Muzur.

Ilidža je kroz historiju izrodila velika imena bh. sporta, a broj fudbalera koji su "zanat ispekli" na Ilidži a kasnije obukli bordo dres nije mali, što znaju i u klubu s Koševa.

U prijatnom razgovoru načelnik Muzur i nekadašnji fudbaler Zagreba, Hajduka, moskovske Lokomotive, Kasimpaše, Domžala i još nekoliko klubova razmijenili su i neke zanimljive zamisli i ideje od kojih bi koristi u budućnosti mogla imati lokalna zajednica ali i FK Sarajevo.

"Općina Ilidža nastoji biti prepoznata kao sportska sredina. Prepoznale su to sve nacionalne selekcije, a činjenica da se naša najbolja selekcija nakon odlaska iz Hrasnice, vjerujem privremeno, i dalje trenira i okuplja se na Ilidži svakako nam imponuje", naglasio je načelnik Muzur.

Na kraju sastanka bivši veznjak koji je za Zmajeve upisao 44 nastupa i bio dio tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine načelniku je uručio dres Sarajeva s brojem 14.