Chelsea trlja ruke
0

Mutu mora platiti 17 miliona eura zbog kokaina

Sarajevo-x.com
Rumunski fudbaler Adrian Mutu mora platiti 17 miliona eura engleskom nogometnom klubu Chelseau. Riječ je o iznosu koji je međunarodna nogometna federacija FIFA odredila kao kompenzaciju za njegov pozitivni test na kokain dok je igrao za ovaj klub.

29-godišnji Adrian Mutu na kokainskom testu je pao 2004. godine nakon čega je kažnjen i izbačen iz Premijer lige na sedam mjeseci. Kasnije je prešao u talijanski Juventus, pa u Fiorentinu.

Mutu je u Chelsea došao 2003. godine na početku "ere" Romana Abramoviča kao vlasnika kluba, te je bio jedan od najperspektivnijih igrača u ovom engleskom premierligašu sve do skandala s kokainom.

Nakon njegovog odlaska, uprava kluba započela je proces za utvrđivanje iznosa štete koju im je nanio Mutu, kupljen od talijanske Parme, objavili su britanski mediji.

Kad je FIFA-ina Komora za rješavanje sporova (DRC) donijela odluku da rumunski napadač klubu mora platiti iznos od vrtoglavih 17 miliona eura, u Chelseaju je zavladalo opšte zadovoljstvo, jer kako navode u medijima "ovo nije bilo samo pitanje novca, nego nogometa", "i kako je važno da svi uvide kakve posljedice može imati korištenje droge na igrača i njegove odgovornosti".

U saopćenju čelnika pomenutog kluba stoji još da Chelsea neće učestvovati u FIFA-inom procesu naplaćivanja novca od Mutua.