Sud u Švicarskoj
0

Mutu dobio prvu rundu protiv Chelseaja

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ove dane rumunski nogometaš Adrian Mutu, inače član talijanske Fiorentine, može smatrati jako dobrim, jer mu je krenulo na svim poljima.

U utorak je sa dva pogotka i jednom asistencijom predvodio Fiorentinu do druge pobjede u grupi Lige prvaka. Toskanska ekipa je slavila u Budimpešti kod Debrecena 4-3, a dobre vijesti su za Mutua došle i sa Švicarskog federalnog suda.

Naime, tamo je Mutu, sa svojim odvjetničkim timom, proslijedio spor kojeg vodi s Chelseajem, gdje je nekada igrao. Podsjetimo da je Chelsea potraživao od svog bivšeg igrača 17 miliona eura odštete zbog skandala s kokainom u kojeg je bio upleten nekadašnji rumunski reprezentativac dok je igrao na Stamford Bridgeu. Povod je šteta koja je nanesena londonskom klubu, a došla je isključivo od strane Mutua.

Chelsea je takva potraživanja proslijedio na Svjetsku nogometnu federaciju (FIFA), koja je presudila u korist londonskog kluba. Isto je potom, po Mutuovoj žalbi, učinio Međunarodni sportski sud (CAS) u švicarskoj Lausannei. Na koncu, Federalni sud te zemlje zamrznuo je odluke sportskog suda dok ne razmotri Mutuovu novu žalbu i donese vlastitu presudu.

Naime, do kraja godine Mutu ne mora razmišljati o plaćanju "duga", a dotad će se i službeno znati presuda Švicarskog federalnog suda, konačna i pravomoćna.