Kraj priprema u Umagu
86

Mustedanagić efektnim golom donio trijumf Sarajevu protiv Triglava

H. H.
Sarajevo je u nastavku slomilo otpor Triglava (Foto:FK Sarajevo)
Sarajevo je u nastavku slomilo otpor Triglava (Foto:FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva pobjedom protiv slovenačkog drugoligaša Triglava iz Kranja rezultatom 1:0 okončali su pripreme u Umagu. Bordo tim je odigrao tri utakmice u hrvatskom gradiću, u kojima je ostvario dvije pobjede i jedan poraz.

Prvo poluvrijeme nije bilo naročito zanimljivo, a aktuelni šampion BiH je tek nakon pola sata igre imao prvu priliku kada je Velkoski nakon ubačaja Oremuša šutirao tik pored gola.

Nedugo zatim novoprodošli crnogorski napadač Boris Cmiljanić se sjajno oslobodio čuvara i sa vrha šesnaesterca je lijepo šutirao, ali lopta je prohujala pored desne stative i na poluvrijeme se otišlo bez golova.

Sarajevo je u nastavku zaigralo znatno bolje i stvorilo je niz dobrih šansi. Odličan udarac Sušića iz daljine u 54. minuti otišao je pored gola, a zatim je i Miličević iz slobodnog udarca opasno prijetio, ali nedovoljno precizno.

Triglav je imao dobru priliku u 64. minuti, ali je udarac glavom jednog njihovog nogometaša otišao preko gola. Tri minute kasnije Jukić je imao odličnu šansu u situaciji jedan na jedan, ali ga je osujetio golman Slovenaca.

Konačno, u 71. minuti Sarajevo je povelo. Rezervista Mustedanagić je sjajno šutirao sa vrha kaznenog prostora i postigao je vrlo efektan gol za 1:0.

Jukić je zatim odlično pokušao iz voleja u 78. minuti, ali pored gola. Do kraja su velike šanse propustili Mustedanagić i Jukić, ali ostalo je 1:0., a Bordo tim je na ovom meču izveo čak 16 kornera.

Sarajevo je tako okončalo pripreme u Umagu, gdje je u tri kontrolna meča ostvarilo dvije pobjede i jedan poraz. Pored trijumfa protiv Triglava, koševski ligaš je bio bolji od bugarskog velikana Levskog 1:0, a kombinovani sastav poražen je od slovenačkih Domžala 4:1.

Sarajevo - Triglav 1:0 (Mustedanagić 71')

Sarajevo: Džafić (od 46. Kanurić), Oremuš (od 65. Hodžić), Miličević (od 80. Bešić), Dupovac, Pidro (od 80. Salčin), Đokanović, Pejović, Sušić (od 58. Mustedanagić), Fanimo (od 58. Jukić), Velkoski (od 57. Hebibović), Cmiljanić (od 81. Dervišagić).