Pred meč sa Širokim
10

Mustafić: Želimo odigrati dobru utakmicu i obradovati naše navijače

Klix.ba
Foto: fksarajevo.ba
Foto: fksarajevo.ba
Nogometaši Sarajeva nadolazećeg vikenda dočekuju Široki Brijeg na Koševu, a mladi nogometaš Bordo ekipe Alen Mustafić smatra da su bodovi iz ovog meča od velikog značaja.

Sarajevo će eventualnom pobjedom protiv Široko Brijega doći na dva boda manje od ekipe s Pecare, a do kraja prvenstva vodit će veliku borbu za treću poziciju i mjesto koje vodi u Evropsku ligu.

Mustafić smatra da je Široki Brijeg kvalitetna ekipa, ali da se nada kako će on i njegovi saigrači odigrati dobru utakmicu te da će obradovati navijače.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica u nedjelju protiv Širokog Brijega, međutim igramo na domaćem terenu i želimo doći do pobjede. Za nas je ova utakmica od velikog značaja jer donosi bitne bodove u borbi za Evropu. Sigurno je da ćemo se dobro spremiti i dat ćemo sve od sebe od prvog minuta kako bi došli do željene pobjede. Široki Brijeg je kvalitetna ekipa, ali smatram da smo mi uprkos svim problemima i povredama pokazali u posljednjoj utakmici da imamo karakter i nadam se da ćemo u nedjelju odigrati jednu odličnu utakmicu i obradovati navijače sa nova tri boda", rekao je Mustafić.

Član medicinskog tima Bordo kluba, Mirza Marevac, prenio je informacije o trenutnom zdravstvenom biltenu prvog tima FK Sarajevo.

"Krste Velkoski je zadobio jedan snažan udarac na posljednjoj ligaškoj utakmici, te osjeća bolove rebra uz prisutni hematon. On će morati mirovati, a pregledom je ustanovljeno da nije došlo do loma. Dušan Hodžić je počeo trenirati poslije povrede skočnog zgloba i njegovo stanje je bolje", rekao je Marevac, dodavši:

"Halilović je odradio pregled i osjeća se bolje. Trenira po posebnom programu i jedini igrač koji je van stroja je Aleksandar Šofranac. Zbog upale pluča je pod nadzorom našeg medicinskog tima i nije u treningu trenutno", završio je Marvac.

Bordo klub dočekuje Široki Brijeg u nedjelju, 22. aprila, a utakmica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" počinje u 17 sati.