Nogomet
21

Muslin: Pribojavao sam se kazne za promašaje; Odović: Žao mi je navijača

Klix.ba
Milomir Odović i Slavoljub Muslin (Foto: Klix.ba)
Milomir Odović i Slavoljub Muslin (Foto: Klix.ba)
Nakon što je Standard izbacio Željezničar iz 3. pretkola Evropske lige u utakmici koja se igrala na Koševu, trener belgijske ekipe je kazao da se pribojavao kazne za promašaje.

"Čestitam Željezničaru na dobrim igrama, bilo je veoma teško. Željo ima mladu i perspektivnu ekipu koja nam je pružila odličan otpor, posebno u prvom poluvremenu. Bio je ovo praznik nogometa, navijači su navijali za svoju ekipu, a ne protiv moje. Mi smo imali jednu šansu u prvom poluvremenu, ali Željezničar nije mogao predugo izdržati presing. Imali su svoje šanse, ali smo mi kasnije dominirali i dali gol", izjavio je Muslin.

On se pribojavao da će Plavi kazniti promašaje njegove ekipe.

"U prvoj utakmici smo promašili dosta šansi, nikad nismo bili mirni da nećemo biti kažnjeni i primiti gol. Da je ostalo 0:0 duže, moglo je biti svašta. Na našu sreću, stativa nas je spasila", dodao je Muslin.

Čestitao je i navijačima Željezničara na dobroj atmosferi.

"Imamo najbolje navijače u Belgiji, ali ovo što su navijači Željezničara napravili, treba reći svaka čast", kazao je trener Standarda.

Odović je također pohvalio navijače te je objasnio zašto Plavi večeras nisu uspjeli izboriti plasman u playoff Evropske lige.

"Atmosfera je bila veličanstvena, navijači su bili najbolji dio Željezničara. Žao mi je zbog njih. Naša ekipa ima potencijal, do 65. minute smo držali Standard u šahu, ali nismo smogli snage za više. Nismo imali izrazite šanse, Standard je kvalitetniji, a ima odlične igrače na klupi koji mogu održati ritam. Mi smo ga izgubili izlaskom Hadžiahmetovića. Čestitam kolegi Muslinu i ekipi Standarda na zasluženoj pobjedi. Nadam se da će ovo za nas biti veliko iskustvo", rekao je Odović.

Priznao je da su igrači Željezničara umorni.

"Bili smo umorni, vidio sam to. Realno, igrači su istrčali i više nego dobro. Mi nemamo potrebnu širinu čak ni za domaću ligu", završio je Odović.