Plasirali se na SP
0

Muslin nakon sastanka s FSS-om: Napravljena je analiza, ostajem selektor Srbije

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon sastanka s čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin istakao je da ostaje na mjestu trenera te da će u ponedjeljak saopćiti spisak putnika za azijsku turneju.

Podsjećamo, posljednjih dana u Srbiji je sve više aktuelna tema da će Muslin napustiti kormilo reprezentacije te da će na njegovo mjesto doći Dragan Stojković, a nakon današnjeg sastanka čelnika FSS-a i sadašnjeg selektora, čini se da od toga neće biti ništa.

Muslin je rekao da je na sastanku iznio analizu prethodnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje je Srbija izborila direktan plasman te da će i nakon ovoga ostati selektor reprezentacije.

"Nemam mnogo toga da vam kažem. Na sastanku nije donesena nikakva odluka, ja sam još uvijek selektor reprezentacije. Napravili smo kompletnu analizu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u ponedeljak ću saopćiti spisak igrača za azijsku turneju", rekao je Muslin.

Nogometaši reprezentacije Srbije pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinju 10. novembra, a tokom azijske turneje planirani su mečevi protiv Kine i Južne Koreje.