Grčka Superliga
0

VIDEO / Muslimović golom gurnuo PAOK prema Ligi prvaka

Totalsport
Zlatan Muslimović u dresu PAOK-a
Zlatan Muslimović u dresu PAOK-a
U trećim utakmicama dodatnih kvalifikacija grčke Superlige za izlazak u Ligu prvaka, PAOK je na svom terenu svladao Olympiacos 1-0. Gol odluke u 11. je minuti postigao bh. reprezentativac Zlatan Muslimović.

Podsjetimo da se osvajač grčke Superlige, Panathinaikos, plasirao u Ligu prvaka u kojoj će mu se priključiti najbolji iz četverokuta Olympiacos-PAOK-AEK-Aris. Preostale tri ekipe će imati izlaz u Europu u vidu igranja u Europa ligi.

Najbolje trenutačno stoji PAOK koji nakon trećih utakmica na kontu ima deset bodova (uz tri pobjede prenijeli su i tri boda iz osnovnog dijela prvenstva).

Svojih sedam bodova i trenutno drugo mjesto Olympiacos najviše može zahvaliti baš prenošenju bodova za drugo mjesto u Superligi. Uz dva poraza i pobjedu sakupili su ih sedam.

U drugoj utakmici je AEK kojeg s klupe vodi Duško Bajević slavio protiv Arisa 4:2. Bh. reprezentativac Sanel Jahić (AEK) u 36. minutu meča je isključen kod rezultata 1:0 za njegovu ekipu. Jahić je u 36. minutu dobio drugi žuti karton na utakmici. Prvi je dobio u 9. minuti.

Grčka Superliga, razigravanje, 3. kolo:

AEK - Aris 4-2 PAOK - Olympiacos 1-0

Tabela: 1. PAOK 10, 2. Olympiacos 7, 3. AEK 5, Aris 3