Nogomet
243

Musemićeva Sloboda hit jeseni: Nema euforije, želimo raditi i sačuvati dobru atmosferu

Piše: D. B.
Tuzlanska Sloboda je ugodno iznenađenje ove sezone, nalazi se na prvom mjestu nakon 11 odigranih kola i sa 22 osvojena boda, jednim više od Zrinjskog. Trener Husref Musemić je očigledno dobro pripremio svoju ekipu koja bilježi dobre rezultate, no, on tvrdi da euforije nema te da su igrači čvrsto "nogama na zemlji".

Sloboda je od početka prvenstva upisala šest pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz, a postigla je 12 i primila šest golova.

"Na početku prvenstva sam rekao da će liga biti veoma nezgodna ove godine jer šest ekipa ispada, a pogledajte kakvih rezultata ima. Niko više nije siguran. Naš prvi i osnovni cilj je da izborimo opstanak, a ako nam se ukaže prilika da nešto više napravimo, vjerovatno ćemo je iskoristiti. Zasad nam ide dobro, a u narednom periodu imamo raspored koji nam daje za pravo da se nadamo dobrim rezultatima. Ipak, to ne mora ništa da znači, sve moramo pokazati na terenu. Nema euforije, pauzu želimo iskoristiti da još nešto uradimo, da se osvježimo i spremno dočekamo nastavak prvenstva. Igramo i Kup BiH, čeka nas puno utakmica", izjavio je Musemić.

Kao ključ uspjeha Slobode je izdvojio voljni momenat i odgovornost ekipe.

"Zadovoljan sam, mada uvijek mislim da može bolje. Kada sve saberem, zadovoljan sam, posebno odnosom ekipe. Igračima je bitno usaditi voljni momenat, jer bez toga ne možete ništa napraviti, bez obzira na njihov kvalitet. Ekipa mora imati odgovornost prema poslu koji radi, to je temelj svega", rekao je šef stručnog štaba Slobode.

On je zadovoljan ekipom kojom raspolaže, a nada se povratku dvojice povrijeđenih važnih igrača. Da li su potrebna pojačanja bit će poznato nakon prvog dijela sezone.

"Imamo dvojicu povrijeđenih igrača Mujića i Govedaricu, a nama je svaki igrač potreban. Ima još utakmica do kraja prvog dijela prvenstva, a onda ćemo napraviti analizu i razmisliti šta nam je još potrebno, koje su to pozicije. Ovo što sad imamo sam ja odabrao na ljetnoj pauzi i nadam se da ćemo 'izgurati' što bolje", kazao je Musemić.

U Slobodi se ne zamaraju razmišljanjem o tituli jesenjeg prvaka, rad je sve što ih interesuje.

"Želimo osvojiti što više bodova. Da li ćemo biti prvi, drugi treći, peti ne znam, ne zavisi samo od nas, jer igraju i druge ekipe. Nekad se rezultati poklope, nekad ne. Mi želimo dobro raditi i držati dobru atmosferu", istakao je trener tuzlanskog kluba.

Derbi između Željezničara i Sarajeva nije želio komentarisati.

"Gledao sam utakmicu, ali postoje ljudi koji su dobro plaćeni za to, pa neka oni analiziraju", jasan je bio Musemić.

Nakon oporavka od operacije srca Husref se vratio aktivnom životu, redovno vježba i trči, a njegovo zdravlje je dobro.

"Zdravlje je dobro, bio sam prije tri dana kod svog ljekara u Tuzli na pregledu. On je zasad zadovoljan onim što je vidio. Dobro se osjećam", završio je Musemić.