Treća pauza u 15 dana
5

Musemić: Zvijezda 09 nema šta izgubiti, sigurno nas očekuje jedan težak meč

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je da očekuje pobjedu u 18. kolu Premijer lige BiH u susretu protiv Zvijezde 09, čime bi zadržali minimalno pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski.

Sarajevo je reprezentativnu pauzu dočekalo kao lider na tabeli, a u posljednjem kolu remizirali su protiv Zrinjskog u Mostaru (2:2).

Musemić je na konferenciji za medije rekao da njegov tim ima snage i kvalitet da dođe do tri boda.

"Mogu reći da mi se ova pauza odužila, dobro smo se odmorili, radili smo vrijedno i osvježili se pa mislim da smo dobro iskoristili ovu pauzu. Sada nas očekuje utakmica protiv ekipe koja ima pet uzastopnih pobjeda, nemaju šta izgubiti protiv nas i zbog toga nam neće biti lagano. Sigurno je da Sarajevo ima snagu i kvalitet, respektujemo našeg protivnika, ali želimo iskoristiti priliku koja se ukazala i igrači su svjesni da moraju dati svoj maksimum", kazao je Musemić.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Trener Sarajeva nakon toga je rekao da ne zna kakvi uslovi očekuju njegov tim u posljednja dva kola u kojima će, nakon Zvijezde 09, igrati protiv Čelika.

"Najbitnije je da ova dva susreta odigramo u nogometnim uslovima, a svakako da ćemo se morati prilagoditi onome što nas dočeka na terenu. Vremenski uslovi mogu stvoriti problem, ova pauza je nekome dobro došla, nekom lošije, a moram reći da je ovo čak treća pauza od 15 dana od početka sezone. Rijetke su ekipe, poput Zvijezde 09, koje mogu napraviti niz od pet pobjeda i zbog toga im moramo pokazati poštovanje, kao i njihovom treneru Nestoroviću koji stoji iza ovoga. Prvu utakmicu protiv njih smo pobijedili relativno lagano, što ne znači da će sada biti isto", istakao je Musemić.

Medijima se obratio i mladi defanzivac Nihad Mujakić koji je rekao da Sarajevo ima ulogu favorita, ali da to trebaju pokazati na terenu.

"Imamo ulogu favorita, ali to ne mora značiti ništa na terenu. Oni imaju pet pobjeda uzastopno, pobijedili su Željezničar i Zrinjski i sigurno je da nam neće biti lagano. Moramo svi pružiti maksimum kako bismo ostvarili dobar rezultat", rekao je Mujakić.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Susret između Sarajeva i Zvijezde 09 igra se u nedjelju od 15:00 sati.