Trener Sarajeva
70

Musemić: Želimo protiv GOŠK-a nastaviti niz pobjeda, znamo da imaju problema u ekipi

Klix.ba
Husref Musemić (Foto: FK Sarajevo)
Husref Musemić (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva nadolazećeg vikenda gostovat će GOŠK-u u Gabeli.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, a šef stručnog štaba Bordo kluba Husref Musemić najavio je predstojeći premijerligaški susret FK Sarajevo.

"Za nas je utakmica protiv GOŠK-a jako bitna u ovom trenutku. Želimo nastaviti naš niz pobjeda. Sigurno je da smo kvalitetnija ekipa u tom dvoboju. Poznato nam je da GOŠK ima određenih problema prilikom sklapanja ekipe za predstojeći duel. Kod nas u konkurenciji neće biti Hadžić, koji ima tri žuta kartona, a svi ostali igrači su na raspolaganju. Imamo širok roster igrača za ovu utakmicu i vidjet ćemo za koji sastav ćemo se odlučiti za ovu utakmicu", rekao je Musemić, dodavši:

"Idemo u Gabelu sa jasnim ciljem. Želimo odigrati jednu dobru utakmicu i pokušati da osvojimo tri jako bitna boda. Imamo kvaliteta dovoljno, ali moramo uložiti mnogo truda. Poslije utakmice u Gabeli nam ostaje četiri kola nakon pauze, vjerovatno lošije vrijeme, lošiji tereni, veća opterećenja i moramo biti na nivou zadatka."

Musemić je istakao da u nastavku sezone želi sakupiti što više bodova.

"Matematički je sve moguće. Borimo se za što bolji plasman. Svi smo blizu, očekujem jako interesantan nastavak prvenstva", podvukao je Musemić.

Utakmica između GOŠK-a i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju s početkom u 13:30 sati.