Pred meč s Radnikom
6

Musemić: Želimo nastaviti seriju pobjeda, Đurić nam može napraviti probleme

Piše: E. B.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva će sutra u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Radnik.

Pred susret s Bijeljincima na današnjoj konferenciji za medije je govorio šef stručnog štaba Husref Musemić.

"Ulazimo u susret kao favoriti. Protivnik hoće da se nadigrava i kvalitetan je. Svakom je teško igrati protiv ekipe koja igra zatvoreno, a njihov trener zahtijeva od svoje ekipe da igraju lopte. Od igrača bih izdvojio Đurića koji je u godinama, ali je kvalitetan, može nam puno problema napraviti zadnjim pasom. Posljednje četiri utakmice imamo loš bilans protiv njih, a želimo nastaviti ovu seriju pobjeda. Neće biti nimalo lako, potrudit ćemo se odigrati bolje nego protiv Širokog. Atmosfera je dobra, želimo to iskoristit na maksimalan način. Moramo biti strpljivi, pametni i zabiti gol, a pitanje je kako ćemo se braniti jer ne smijemo doći u situaciju da ganjamo rezultat", rekao je Musemić koji je istakao da je nezadovoljan bodovnim saldom iako je njegova ekipa lider Premijer lige BiH.

"Nisam zadovoljan osvojenim bodovima, trebali smo imati 3-4 boda više. Tu smo gdje jesmo, potrudit ćemo se nastaviti ovako i biti još bolji. Želimo igrati na dva fronta, vidjet ćemo dokle ćemo dogurati, daleko je kraj maja 2019. godine", dodao je strateg Sarajeva.

Defanzivac Bordo tima Amer Dupovac se složio s Musemićem.

"Radnik je tvrda ekipa koja dobro igra na Koševu. Dat ćemo svoj maksimum da nastavimo niz. Raspored je zgusnut, ali svi više volimo igrati utakmice, nego trenirati, tako da nam nije problem igrati u ritmu srijeda-subota", rekao je Dupovac.

Susret Sarajevo - Radnik igra se u subotu na Koševu od 20 sati.